Emaar-oprichter blikt terug op de onophoudelijke groei van het bedrijf in de afgelopen jaren

Mohamed Alabbar, de voorzitter van Emaar, zegt dat de recente recordprestaties van het bedrijf te danken zijn aan “nooit stoppen met leren, nooit stoppen met innoveren – en gewoon nooit stoppen.”

Emaar Properties rapporteerde $2,5 miljard aan verkopen in het eerste kwartaal van 2023, gedreven door de stijgende vraag naar vastgoed in Dubai. De verkoopcijfers van het eerste kwartaal zijn 11 procent hoger dan die in dezelfde periode vorig jaar.

Twee maanden geleden kondigde het bedrijf aan dat het een contant dividend van AED2,209 miljard ($602 miljoen) zou uitkeren aan aandeelhouders. De winst en nettowinst voor 2022 stegen respectievelijk met 18 procent en 80 procent tot AED9,8 miljard ($2,7 miljard) en AED6,8 miljard ($1,9 miljard) in vergelijking met 2021, dankzij aanhoudende inkomsten, verbeterde marges en voortdurende kostenbeheersing.

In een gesprek met Arabian Business zei Alabbar dat Emaar nu waarschijnlijk “het nummer één vastgoedmerk ter wereld” is.

“Als de afgelopen 28 jaar één ding hebben bewezen, is het dat als je iets koopt van Emaar, het goed gebouwd zal zijn. Klanten weten dat. En we gaan verder dan alleen onderhoud. Zelfs als je al 10 jaar bij ons bent, komen we je huis opnieuw schilderen, we komen de bomen in je tuin repareren. We zijn hier voor de lange termijn, we komen zelfs je deur schilderen, dat alles op onze kosten. Het is liefde en zorg voor wat we doen.”

De stijging in de verkoop van het eerste kwartaal hielp het bedrijf om een ​​stijging van 43 procent in de nettowinst te behalen, met een omzet van $1,7 miljard in het eerste kwartaal van dit jaar.

Sterke verkoopprestaties van Emaar Development

Het grootste deel van de verkopen in het eerste kwartaal – $2,3 miljard – kwam van de dochteronderneming van Emaar, Emaar Development. Het bedrijf boekte een stijging van 26 procent in zijn verkoopprestaties in de periode, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

In het eerste kwartaal van 2023 leverde Emaar Development ongeveer 1.600 wooneenheden op toplocaties zoals Dubai Hills Estate, Dubai Creek Harbour, Downtown Dubai en Emaar Beachfront.

Alabbar zei: “We hebben zoveel economische cycli meegemaakt, maar ons merk is altijd sterk gebleven. Ja, we houden een gezonde balans en hebben een goede kasstroom, maar voor mij gaat deze reis altijd over het creëren en behouden van een on