Abu Dhabi: Op woensdag is aangekondigd dat er maar liefst 1.742 villa’s voor burgers zullen worden gebouwd in de regio’s West Baniyas en Al Samha in Abu Dhabi, met een totale kosten van meer dan 7 miljard dirham.

Het West Baniyas woonproject omvat 1.500 woonvilla’s, terwijl het Al Samha project 242 villa’s zal hebben, zo meldde de Abu Dhabi Housing Authority.

Het West Baniyas project zal ook acht moskeeën en 14 commerciële gebouwen hebben. Het project beslaat een grondoppervlakte van 584,7 hectare en heeft een totale kosten van meer dan 6,3 miljard dirham. De verwachting is dat het project in het tweede kwartaal van 2027 zal worden voltooid.

Het Al Samha project zal twee moskeeën en een selectie van winkelunits hebben. Het project beslaat een grondoppervlakte van 53,4 hectare en heeft een totale kosten van meer dan 734 miljoen dirham. De verwachting is dat het project in het vierde kwartaal van 2025 zal worden voltooid.

Om deze projecten te ontwikkelen, heeft de Abu Dhabi Housing Authority twee overeenkomsten getekend met Q Holding PJSC.

Mohammed Ali Al Shorafa, voorzitter van het Departement van Gemeenten en Vervoer en voorzitter van de Raad van Bestuur van de Abu Dhabi Housing Authority, zei: “Het tekenen van de contracten voor de ontwikkeling van de West Baniyas en Al Samha woonprojecten komt voort uit de visie van onze leiderschap om stabiliteit en sociaal welzijn voor burgers te waarborgen, door de ontwikkeling van geïntegreerde en duurzame woongemeenschappen die voldoen aan de behoeften van burgers en hun families.”