Nakheel, de ontwikkelaar achter The Palm Jumeirah in Dubai, heeft een nieuwe jachthaven voor superjachten gelanceerd langs de noordelijke kustlijn van het emiraat op Dubai Islands.

Nakheel Marinas Dubai Islands kan tegelijkertijd in totaal 13 superjachten herbergen, aldus de ontwikkelaar op woensdag.

Het kan 248 natte ligplaatsen bieden voor schepen tot 47 meter en 40 droge ligplaatsen voor trailers tot 20 meter, aldus Nakheel.

“Met zijn faciliteiten, een uitstekende locatie en toegang tot een breed scala aan strandervaringen en activiteiten, zal de jachthaven dé levensstijlbestemming worden voor liefhebbers van varen”, aldus het bedrijf.

Nakheel onthulde in augustus vorig jaar een masterplan voor Dubai Islands, te midden van een bloeiende vastgoedmarkt in het emiraat en een sterk economisch herstel van de coronapandemie.

Het project, voorheen bekend als Deira Islands, sluit aan bij het Dubai 2040 Urban Master Plan.

De ontwikkeling omvat vijf eilanden verspreid over een gebied van 17 vierkante kilometer. Elk eiland zal zijn eigen aanbod hebben, met culturele centra, recreatieve stranden en beachclubs.

De eilanden zullen meer dan 80 resorts en hotels herbergen en de ambitie van Dubai ondersteunen om het toerisme en de horecasector te stimuleren door het aantal hotelkamers te vergroten, aldus het bedrijf.

De Nakheel Marinas Dubai Islands biedt faciliteiten zoals hulp bij het aanmeren, transfers met een clubauto, nutsvoorzieningen, afvalinzameling, pompservices en Wi-Fi.

Bezoekers kunnen ook gebruikmaken van faciliteiten zoals een parkeerplaats, douches, toiletten en een wasserette. Er is een afgesloten toegang en CCTV-surveillance voor de veiligheid van watersporters en hun vaartuigen.

Het pas geopende Dubai Islands Beach ligt op loopafstand van de jachthaven.

De wereldwijde jachtenmarkt heeft een opmerkelijke postpandemische opleving doorgemaakt, waarbij 2022 naar verwachting een van de drukste jaren ooit voor de sector zal zijn.

Volgens het rapport van de Boat International Order Book waren er vorig jaar 1.024 superjachten in aanbouw of in bestelling, een stijging van 24,7 procent ten opzichte van 821 het jaar ervoor.

De wereldwijde jachtenmarkt had in 2021 een waarde van $10,8 miljard en wordt naar verwachting tegen 2026 meer dan $15 miljard waard.

De economie van Dubai is sterk hersteld van de vertraging als gevolg van de coronacrisis in 2020, gedreven door een sterk herstel in de reis-, toerisme-, vastgoed- en detailhandelssectoren.

Volgens gegevens van het statistiekbureau van het emiraat is de economie in de eerste negen maanden van 2022 op jaarbasis met 4,6 procent