De vraag naar ultra-luxe vastgoed in Dubai blijft onverminderd groeien en er zijn geen tekenen dat het afzwakt, aangezien recordbrekende transacties in het topsegment elkaar blijven opvolgen.

Op dinsdag kondigde het luxe vastgoedbedrijf Luxhabitat Sotheby’s International de verkoop aan van het duurste penthouse in Marsa Al Arab voor een recordbedrag van 420 miljoen dirham.

Het luxe vastgoed werd verkocht door Taieser Al Saati, een uitvoerend partner bij Luxhabitat Sotheby’s International Realty, voor 17.000 dirham per vierkante voet. De naam en nationaliteit van de koper werden echter niet bekendgemaakt.

Het vorige record voor het duurste penthouse was 410 miljoen dirham, dat in februari 2023 werd verkocht in Bvlgari Lighthouse, Jumeirah Bay Island.

“Dubai’s bloeiende vastgoedlandschap, met name in de luxe sector, biedt een uitzonderlijk platform voor opmerkelijke prestaties. Deze verkoop getuigt van de levendige en vooruitstrevende luxe vastgoedmarkt in Dubai,” aldus George Azar, CEO van Sotheby’s International Realty.

Het Marsa Al Arab penthouse, gelegen in het Marsa Al Arab Hotel, beslaat de hoogste verdieping en heeft een indrukwekkende oppervlakte van 24.628 vierkante voet. Het beschikt over een privézwembad en een panoramisch uitzicht van 360 graden op de oceaan van Dubai.

Bovendien profiteert de residentie van de nabijheid van de nieuw gebouwde superyachtmarina, waardoor de ongeëvenaarde luxe-ervaring nog verder wordt versterkt.

Het Marsa Al Arab Hotel zal 386 kamers en suites, 4 penthouses en 83 luxe hotelappartementsuites bevatten, te midden van weelderige privétuinen.